Houtskeletbouw

Traditioneel – ultramodern
De houtskeletbouw is een moderne doorontwikkeling van het traditionele vakwerk. Sinds 1992 ontwerpen en produceren wij thermisch geïsoleerde gebouwschillen in onze eigen fabriek. Deze vormen tevens de dragende constructie van uw totale project of uitbreiding. Door de vergaande prefabricage hoeven de elementen op de bouwplaats alleen nog te worden geassembleerd. Deze manier van fabriceren bespaart tijd, want binnen enkele dagen is de ruwbouw opgebouwd en wind- en waterdicht. Nu heeft u de mogelijkheid uw project zelf af te werken of ons een offerte te laten opstellen voor de verdere afbouw.

Houtskeletbouw met systeem

De opbouw van de buiten- en binnenwanden van een Terhalle-huis bepaalt de uitstekende isolerende eigenschappen van de constructie. De houtconstructie wordt aan de spouw/buitenzijde beschermd door een  ademende houtvezelplaat. Daarachter bevindt zich de isolatie en de dragende houtconstructie. De dikte van de isolatie kan naar wens worden gekozen. Aan de binnenzijde wordt, ter verstijving en luchtafdichting van de constructie, een hoogwaardige, formaldehydevrije verlijmde OSB-4 plaat of gipsvezelplaat met dampremmende laag aangebracht. Op de OSB-plaat kan vervolgens een tweede gipsplaatbekleding worden aangebracht of  nog een isolatie- en installatieruimte worden gevormd (zie schets 1). Als gevelmateriaal kunnen hout, pleisterwerk, schoonmetselwerk of verschillende paneelsystemen worden toegepast.

De plafondconstructie kan worden uitgevoerd als van onderaf zichtbaar balkenplafond met geschaafde planken, of onzichtbaar als beklede balklaag, kruislaaghoutconstructie of als betonnen plafond/vloer. Op de vloerconstructie kan een zwevende estrichvloer met contactgeluidisolatie en elke gewenste vloerbedekking worden aangebracht.

Newsletter

Wilt u op de hoogte blijven van ons bedrijf, onze producten en actuele ontwikkelingen? Abonneer u dan op onze nieuwsbrief!