Sanering Haus Kump, Kamer voor Ambachten in Münster

Behalve de ‘HBZ-Akademie für Gestaltung’ is in Haus Kump ook een competentiecentrum van de HBZ, het ‘Fachwerkkompetenzzentrum’, gelokaliseerd. De Akademie für Gestaltung heeft het hoofdgebouw en de begane grond van de schuur in gebruik. Beide gebouwen zijn herbouwd op ongeveer dezelfde plaats en met dezelfde afmetingen als de vorige gebouwen. Zo zijn er zes ateliers en werkruimtes gecreëerd. Twee van de ateliers op de begane grond van het hoofdgebouw kunnen samengevoegd een ​​zaal van 260 m² vormen. In het voormalige stalgebouw bevindt zich een cafetaria.

Het koetshuis van het oude vakwerkhuis werd professioneel door ons gerestaureerd. Omdat speciale nadruk werd gelegd op duurzaamheid, een lange levensduur en ecologisch verantwoorde materialen, werden hier bovendien onze Terhalle Fadura-ramen toegepast. Het raamprofiel bestaat uit thermisch gemodificeerd beukenhout met aan de binnenzijde thermisch behandeld espenhout. Met een profiel van 90 mm en een overeenstemmende driedubbele beglazing bereiken we een Uw-waarde onder 0,8 W/m²K en komen daarmee dus binnen de waarden van het passiefhuis. Van het gebruik van tropisch hardhout werd bewust afgezien. Het hout komt uit het Teutoburgerwoud en het Münsterland. Desondanks bevindt de duurzaamheid van de ramen zich in duurzaamheidsklasse 1-2 en overtreft daarmee zelfs eikenhout.

Brontekst: http://www.akademie-gestaltung.de

Newsletter

Wilt u op de hoogte blijven van ons bedrijf, onze producten en actuele ontwikkelingen? Abonneer u dan op onze nieuwsbrief!